Bespaar tijd met de verf van DSL Coatings

Als vakschilder wilt u natuurlijk de beste kwaliteit in een zo kort mogelijke tijd leveren. Bij DSL Coatings begrijpen wij dat. Daarom ontwikkelen wij producten waarmee wij uw werk vergemakkelijken. Heeft u te maken met een slechte ondergrond? Combineer dan onze vulgrond met één van onze aflakken. Hiermee bespaart u tijd én levert u een prachtig resultaat. In dit blog leggen wij uit hoe dit kan.

Wat is het probleem?

Waarschijnlijk begint u iedere schilderklus met een grondverf. Grondverf is immers nodig om hechting te krijgen op de ondergrond. Aangezien sommige houtsoorten poreus zijn, is vullen een belangrijke eigenschap van grondverf. Helaas droogt door de vullende eigenschap de laag niet altijd egaal op en zitten er nog verschillen in porositeit. U kunt dit probleem oplossen door een tussenlaag te gebruiken, bijvoorbeeld een Van Buuren Systeemverf. Dan worden de verschillen opgeheven.

Systeemverf

Op de afbeelding hierboven ziet u een doorsnede van een verflaag waarbij er gebruik wordt gemaakt van een tussenlaag. De lichtblauwe laag is de grondverf en de donkerblauwe laag is de systeemverf.

Bespaar één arbeidsgang

Aangezien arbeid een groot aandeel heeft in de totale kosten van schildersonderhoud, heeft Van Buuren de Vulgrond ontwikkeld. Dit is een goed en arbeidsbesparend alternatief. De Van Buuren Vulgrond is speciaal ontwikkeld voor het optimaal voorbewerken van slechte ondergronden. Omdat u in één arbeidsgang 1,5 laag aanbrengt, zijn de poriën goed gevuld. Daarnaast is de droge verffilm zo glad en egaal, dat er direct kan worden afgeschilderd.

Vulgrond

Op de afbeelding hierboven ziet u een doorsnede van een verflaag waarbij er gebruik wordt gemaakt van onze Van Buuren Vulgrond. Er is géén tussenlaag meer nodig. Hiermee bespaart u één arbeidsgang.

Hoger glansbehoud

Door gebruik te maken van onze vulgrond, zorgt u ook nog eens voor een hoger glansbehoud dan wanneer u met een gewone grondverf gaat ronden. Daarnaast is het hout beter beschermd, omdat er voldoende laagdikte wordt aangebracht. Door na de vulgrond gebruik te maken van de XTR Hoogglans, zorgt u voor een optimaal resultaat. Wilt u deze kwaliteit ook onder mindere weersomstandigheden waarborgen, kies dan voor de XTR Hoogglans Express. Snel droog en elastischer dan veel andere doorwerkverven.

Meer informatie?

Met de producten van DSL Coatings bespaar u tijd én geld. Wilt u meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op.