Conti Coatings

Metallic lak voor volmaakt glanzende oppervlakten

Sinds kort hebben we een nieuw product in ons assortiment: het ContiPur HVLP Laksysteem. Dit systeem is speciaal ontworpen om te worden gebruikt in een verfspuit. HVLP staat voor High Volume Low Pressure, wat wil zeggen dat de verf onder lage druk, maar met een hoog luchtvolume uit de verfspuit komt. Hierdoor krijgt u een vlekkeloos resultaat. En het leuke van dit systeem is dat het ook te verkrijgen is in metallic kleuren.

Nieuw bij DSL Coatings: het HVLP systeem!

Hoe werkt het HVLP Laksysteem?

Het HVLP Laksysteem bestaat uit drie onderdelen: een primer, een zijdeglanslak en een effectpigment. Door deze onderdelen te combineren, creëert u een perfecte, metallic afwerking.

Voorbereiden van de ondergrond

Het is belangrijk dat u eerst zorgt voor een goede ondergrond. Gebruik hiervoor de ContiPur Multigrond HVLP. Dit is een sneldrogende primer die gebruikt kan worden op diverse materialen. Kies voor een kleur die past bij de uiteindelijke metallic afwerking.

Combineren van de lak en zilverpigment

Daarna roert u de ContiPur Metallic HVLP zorgvuldig door de ContiPur Satin HVLP. De ContiPur Satin is een hoogwaardige, zijdeglanzende afwerking. De metallic tint wordt vervolgens gecreëerd door de toevoeging van de ContiPur Metallic HVLP, een zilverpigment.

Zorgvuldige afwerking

De beste afwerking creëert u door de verf op een afstand van circa 20 centimeter te spuiten. In de meeste gevallen is één arbeidsgang al voldoende.

Wat zijn de voordelen van het ContiPur HVLP systeem?

Het HVLP Laksysteem is uitermate geschikt voor zowel binnen als buiten. Ook is het laksysteem toepasbaar op veel verschillende ondergronden, zoals deuren, raamkozijnen, radiatoren, garagedeuren, tuinmeubelen en hekken. Verder:

  • Werkt u gemiddeld 75% sneller dan met een gewone roller
  • Verbruikt u minder verf, omdat de verf efficiënt wordt verdeeld
  • Is de afwerking van het oppervlakte altijd vlekkeloos
  • Kunt u de verf in alle denkbare kleuren krijgen

Contipur_Multigrund_HVLP

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit product of heeft u interesse in het nieuwe HVLP systeem? Neem dan contact met ons op.

Conti Coatings bij DSL Coatings

Conti Coatings levert een sterke lijn coatings, lakken en afwerkingsmiddelen. Duitse kwaliteit in een Nederlands jasje. Groothandels en verfwinkels zijn hiermee voorzien van een compleet assortiment producten voor de vakschilder. Bovendien beschikken we over ons eigen kleurmengsysteem Conti ProfiColor.

DSL Coatings distribueert exclusieve verven, lakken en pleisters. Schilders, stukadoors en consumenten profiteren hierdoor van een breed assortiment producten die nergens anders verkrijgbaar zijn. Distributeur én dienstverlener, daarin merkt u bij ons het verschil.