Conti Coatings

DSL Coatings sponsort verf voor Silo Dorp

Wij zijn trots op onze verven, lakken en coatings en vinden het mooi om te zien dat anderen ook enthousiast zijn over onze producten. Een tijdje terug kregen we dan ook een verzoek waar we echt geen nee tegen konden zeggen. Op een openbare expositieruimte van meer dan 40.000 vierkante meter in Utrecht, opgezet door RAUM, is het ontwerpersduo Wouter Corvers en Bouke Bruins bezig met een bijzonder project. Wouter en Bouke willen hier zeven oude boerensilo’s plaatsen, waarin zij verhalen uit het verleden, het heden en de toekomst willen laten leven. Maar hier hadden zij hulp bij nodig.

Verf van DSL Coatings

Om deze silo’s een vrolijke uitstraling te geven, wilden de mannen graag dat de silo’s gecoat werden. Het waren in totaal zeven silo’s, wat gelijk staat aan ongeveer 200 vierkante meter. In veel verschillende kleuren. Aangezien het ontwerpersduo de silo’s van een zo hoog mogelijke kwaliteit wilden voorzien, streefden zij naar een goede verf met een langdurige kwaliteit. Onze verven zijn hier uitermate geschikt voor. Wij hebben zowel verfreiniger als coating geleverd.

Conti SIWA verfreiniger

Om de polyester ondergrond te ontvetten en schoon te maken, hebben wij de Conti Coatings SIWA verfreiniger geleverd. Dit product wordt met water vermengd. Wanneer de ondergrond wordt schoongemaakt met een schuurspons en daarna wordt gespoeld met water, blijft de ondergrond droog. Hierdoor kan er direct begonnen worden met het schilderen of spuiten van de eindlaag. Dit bespaart een arbeidsgang van schuren en stofvrij maken.

Conti Universal PUA

Voor de eindlaag is gekozen voor Conti Coatings Universal PUA. Dit is een buitengevelcoating met een hoge duurzaamheid en lange levensduur, onder alle klimaatomstandigheden. Deze coating kan worden toegepast op veel ondergronden, zowel met kwast, rol of spuit. Denk hierbij aan baksteen, beton, damwandprofielen, hout, non-ferro metaal en kunststoffen als polyester. We hebben de Universal PUA geleverd in de kleuren waterblauw (RAL 5021), Pastel Turquoise (RAL 6034), Grijs Wit (RAL 9002) en Signal Geel (RAL 1003).

Opbouw in volle gang

We vinden het leuk om mee te kunnen werken aan dit interessante project. Op 4 september zijn Wouter en Bouke begonnen met het opbouwen van de silo’s en op 22 september is de officiële opening van Het Silo Dorp op het Berlijnplein. We zijn ook erg benieuwd naar het eindresultaat!

Over Silo Dorp

Op initiatief van RAUM, de nieuwe Utrechtse makersplek op Leidsche Rijn, ontwikkelt het ontwerpersduo Wouter Corvers en Bouke Bruins een nieuw dorp bestaande uit oude voedersilo’s. Deze agrarische silo’s willen in Leidsche Rijn symbool staan voor de relatie van dit nieuwe stadsdeel met het verleden. De ontwerpers hebben de silo’s eerst omgetoverd tot opvallende bouwwerken waar bezoekers kennis kunnen maken met verhalen uit het verleden, heden en de toekomst van hun stadsdeel. Wouter en Bouke achterhalen deze verhalen door op een fietstaxi in gesprek te gaan met bewoners. De opgehaalde verhalen worden vervolgens verbeeld in de silo’s.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Silo's als expositiedorp

 

 

 

 

 

 

Bron: SchildersVakkrant